Saturday, 19 April 2014

10 Hari Tak Buang Air Besar? Normal Ke?

Salam warga blogger dan salam 1 Dunia.

Kalau kita makan banyak makanan solid tapi kita tak buang air besar, normal ke? Itu tak normal sebab  itu dah jadi sembelit dah.Kalau bayi yang menyusu ibu secara eksklusif tapi tidak buang air besar selama 3 hari, itu normal lah sebab susu ibu ni cepat hadam. 

Tetapi..... Kalau 10 hari tidak membuang tu, itu dah sembelit dah tu. 

Bagaimana nak elakkan anak sembelit ni?


Tips Dan Petua Untuk Bayi Yang Sembelit

Buah Betik


Ibu kena lah banyak makan buah betik sebab ia juga sebagai pelawas. Ini sangat baik untuk bayi yang menyusu untuk tidak sembeli.

Buah Oren


Buah oren ni kaya dengan vitamin C yang sangat membantu untuk menguatkan sistem imun tubuh.

Pemakanan Ibu

Kena tengok juga apa yang ibu makan kerana apa yang ibu makan itulah yang bayi makan melalui susu ibu. Jadi ibu kena lah hati-hati bila memilih makanan.

Teknik Circle RoundBuat urutan pada perut anak anda secara putaran circle bersama minyak supaya najis menjadi lembut dan senang keluar.

Bantuan Mealshake shaklee

Kalau anak dah lebih umur setahun boleh lah beri minum Meal shake sebab ia membantu untuk elakkan sembelit.Mealshake merupakan supplement minuman multivitamin yang dirumus dengan pelbagai vitamin dan mineral. Ia sangat membantu untuk membantu masalah sembelit anak anda dan masalah kurang selera makan.

Mudah di minum kerana berbentuk serbuk dan rasanya vanila lemak berkrim. Boleh dibancuh begitu sahaja atau boleh di campur dengan minuman kegemaran samada suam atau sejuk.

Sangat jimat kerana boleh tahan sehingga 2 bulan lebih.

Cubalah untuk anak kesayangan anda!Nak cuba?

Boleh hubungi Alynn di talian yang tertera di bawah ni erk.

Setiap pembelian daripada Alynn akan mendapat eBook cara makan Mealshake yang betul dan konsultasi percuma seumur hidup.

Saya sedia membantu anda!No comments: