Wednesday, 8 October 2014

KHASIAT HERBAL BLEND

Assalamualaikum semua...

Ya Allah.... Lama betul dah tak update blog ni... berapa bulan dah erk?haishhh!

Tak mau cite panjang-panjang lah cuma nak share pasal khasiat HERBAL BLEND shaklee ni jer.

Saya sendiri memang dah gunakannya lah. Memang best sangat.
Rasa lembut dan sejuk aje.
Anak guna, saya guna dan hubby pun guna tau.. hehehe.

Antara KHASIAT HERBAL BLEND :

♥ Boleh lembutkan tumit kaki yang pecah.

♥ Boleh hilangkan ruam-ruam pada bayi.

♥ Boleh dijadikan losyen harian.

♥ Juga boleh untuk merawat dan memghilangkan parut chicken pox.

♥ Boleh juga melembabkan kulit juga.

♥ Sesuai untuk semua jenis kulit dan semua peringkat.

Itu aje nak share tentang khasiat Herbal Blend ni.

Macam mana nak dapatkan losyen yang mustajab ni?

Boleh hubungi Alynn di talian 012-9464947 @ whatsapp jer yer.

InsyaAllah saya sentiasa membantu anda!

Bye bye!

WW :WORDLESS WEDNESDAY # 6

Tuesday, 10 June 2014

Dianasour Masih wujud? Di Malaysia?

Salam sejahtera semua warga blogger dan warga alam maya..

Dah lama tak update blog ni...  Lama pergi cari dinasour la..heheh..

Apa? Dinasour masih wujud di Malaysia ni? Biar betul weh..

Alynn sebenarnya pergi tengok dinasour di Putrajaya. Ala kat Marina tu..
Siap boleh bergambar dan pegang-pegang lagi.. Haa..siapa berani datang la...kikikii...

Dinasour replika la.. Bukan dinasour yang betul punya..hehehehe..

Bayaran nak masuk RM 10 jer untuk dewasa dan kalau kanak-kanak RM6 jer..

Kalau yang hidup mana ada kat Malaysia ni. Alynn pun tak nak pergi..takotttt... Rasanya dinasour dah pupus dah..

Danish tak nak pegang takut tapi tengok dekat tak pe plak..
Hermm...mula-mula siap nangis lagi bunyi suara dinasour yang kuat tapi lastly ok jer...

Budak laki memang berani kan...

Hah! Nak tengok gambar dinasour tak???

Jom tengok-tengok gambar dulu..

Tuesday, 27 May 2014

Meal Shakes Beri Kesan Pada Anakku

Alhamdulilah....Bertemu lagi kita yer...Heeee... Assalamualaikum...

Nak bercerita mengenai Meal Shakes shaklee ni. Tak nak cerita panjang-panjang pun. hehheee..

Meal Shakes ni  memang cepat berkesan dan ada nampak perubahannya. Anak saya ni selalu gak la sembelit dan ada athma yang baru-baru nak jadi kata doktor.

Selain athma, sembelit dan kurang selera makan, banyak lagi khasiat Meal Shakes ni.
Boleh rujuk entry terdahulu kelebihan Meal shake.




Sebenarnya,
Tiba-tiba terfikir nak beli Meal Shakes dan bagi Danish minum..
 " Ermm..dap..dap..shekk" kata Danish..

Sebenarnya saya bagi ni untuk elakkan sembelit dan kurangkan asma dia tu. Tapi banyak pula kesan positif pada diri Danish.

Apa yang jadi bila minum Meal Shakes ni?

Alhamdulillah...Syukur sangat sebab baru seminggu jer minum. Dan kesannya sungguh hebat!

Sembelit Danish dah seperti biasa dan najis pun lembut. Selera makan pun bertambah-tambah. Berkenaan asma pula dah kurang batuk dan muntah malam.

Yang tak sangkanya, masa on meal shakes ni danish selsema tau, lepas minum 3 kali, Alhamdulillah selsema dan muntah cepat hilang.

Siapa tak gembira kalau anak kita happy kan..

Kepada mummy-mummy di luar sana yang inginkan kesihatan yang terbaik pada anak, saya syorkan cubalah Meal Shakes shaklee. Ia lain dari yang lain.

Untuk tempahan dan sebarang pertanyaan boleh hubungi Alynn di talian di bawah ni yer.

Terima Kasih. 


Wednesday, 21 May 2014

Cinch Shake Mix Shaklee Bantu Kuruskan Badan Dengan Cepat

Assalamualaikum wbt... Salam sejahtera semua...

Semua orang dalam dunia ni nak badan kurus cantik menawan kan. Tak mau lemak-lemak sana sini. Jadi Alynn nak bagitahu yang shaklee mempunyai produk inch loss plan yang dapat membantu kurangkan berat badan dengan cepat iaitu Cinch Shake Mix.


Cinch Shake Mix Shaklee



  • Ia merupakan salah satu produk Inch Loss Plan.
  • Merupakan minuman yang berprotein yang boleh menggantikan satu hidangan makanan penuh (meal replacement).
  • Terdapat dalam 3 perisa (Chocolate, Vanilla, Cafe Latte)

Contohnya,

Kalau kita tak nak makan, kita boleh minum Cinch Shake Mix ni. Ia mempunyai zat dan nutrisi yang cukup di samping rasa kenyang berpanjangan.

Tapi...... INGAT!

Cinch Shake Mix ni hanya menggantikan satu hidangan sahaja untuk sehari tau.

Yang ni cukup zat untuk satu hidangan


Contoh lagi yer,

Kalau kita tak nak makan nasi lemak / nasi berlauk di waktu pagi, kita bolehlah minum Cinch Shake Mix ni. Tapi waktu lunch kene makan lah nasi dengan lauk dan sayur biar cukup zat.

Kalau tak nak makan nasi malam pun, kita boleh jer minum Cinch ni pada waktu malam kerana ia memang dah gantikan satu hidangan untuk makan malam.


Jadi ia memang sangat sesuai bagi mereka yang nak kuruskan badan dan kurangkan berat badan dengan cepat.

Jom kita tengok testimoni apa kata mereka yang menggunakan Cinch Shake ni.

TESTIMONI 1



TESTIMONI 2



TESTIMONI 3


TESTIMONI 4




Untuk menempah dan mendapatan Cinch Shake Mix Shaklee ni, boleh hubungi Alynn di talian yang tertera di bawah ni.

Setiap pembelian daripada saya akan mendapat eBook cara makan vitamin shaklee dan eBook Rahsia Inch Loss in 2 weeks.



Tuesday, 20 May 2014

Bagaimana Nak Kenal Vitamin Semulajadi Ni?

Salam 1 Malaysia dan Salam 1 Dunia..

Ramai yangg tanya saya tak sama ke vitamin semulajadi dengan vitamin yang biasa tu?

Jawapannya TAK SAMA dik, abang, kakak, pakcik, makcik..hehehee..

Bagaimana nak kenal vitamin tu vitamin semulajadi ke tidak?

Haaa....meh nak share sikit lah ciri-ciri vitamin semulajadi. Barulah ramai yang tau apakah vitamin semulajadi ni. Kan?


 Ciri-ciri Vitamin Semulajadi 



  • Dalam botol tu tiada silica gel kerana vitamin semulajadi tidak perlukan preservation.
  • Vitamin Semulajadi tak busuk dan tak gelap.
  • Cara pemprosesan sangatlah leceh dan rumit.
  • Contoh Vitamin C. Ia diambil original dari buah oren.
  • Vitamin C ni diekstrak secara semulajadi. Ia tak boleh dipanaskan oleh bahan pemanas kerana ini akan mengurangan zat vitamin c. Jadi, ia dipanaskan dibawah cahaya matahari menggunakan teknik tersendiri bagi mengekalkan zat dan nutrisi vitamin C tersebut.
  • Yang istimewanya Vitamin C shaklee ni, ia mempunyai " Bioflavonoids" iaitu membantu Vitamin C untuk dilepaskan secara perlahan-lahan dalam badan kita. 
  • Bila semulajadi, ianya selamat dan halal.

Sekarang semua dah tau tentang vitamin semulajadi ni kan... Alhamdulillah.


Thursday, 15 May 2014

Selebriti Pun Amalkan Vitamin Shaklee Juga?

Assalamualaikum semua...

Dalam dunia ni semua orang nak cantik...Semua orang nak sihat.. Tapi macam mana nak cantik dan nak sihat tu? Macam artis tu? Kenalah amalkan supplemen atau makanan tambahan. Artis pun amalkan vitamin shaklee sebab nak cantik dan sihat.

Makanan tambahan vitamin shaklee ni semulajadi, selamat dan berkesan. Ianya tiada bahan sintetik tau...

Mari kita tengok kenapa kebanyakan artis-artis kat Malaysia ni semuanya cantik-cantik jer...
Sebab mereka mengamalkan supplemen. Tak kiralah supplemen apa yang mereka makan tapi semuanya untuk sihat dan cantik.

Nak tau Orang Ternama yang amalkan vitamin shaklee? Jom baca lagi...


TUN DR. MAHATHIR 

Beliau bekas Perdana Menteri Malaysia.



Tau tak kenapa beliau masih aktif dan sihat sehingga usia sekarang? Kerana beliau telah mengambil 1 biji Multivitamin jenama "shaklee" dalam hidupnya. 
Nama Multivitamin yang diamalkannya VITALEA shaklee.



AYU RAUDAH 

Seorang pelakon terkenal.
Ini pula apa yang diperkatakan oleh Ayu Raudah : 


" Selain mengawal pemakanan, saya juga turut mengamalkan minuman kesihatan iaitu VIVIX sirap shaklee"




MIZZ NINA 

Seorang Artis tekenal.

Mizz Nina juga mengamalkan vitamin shaklee. Antara kata-kata yang diungkapkannya seperti berikut :

" Saya mengambil minuman kesihatan dalam bentuk susu. Ia membantu mencuci sistem dan pencernaan saya. Selain itu, saya turut mengambil Multivitamin, vitamin C dan zinc untuk rambut. Kadang-kadang saya akan mengambil B Complex."



"Saya adalah pengguna produk supplemet shaklee. Akhir sekali, yang ingin saya kongsikan, saya juga amalkan minuman dari ekstrak buah-buahan beri. Minuman ini melancarkan peredaran darah dan meningkatkan tenaga saya."




Haaa....dah tengok kan!

Mereka ni cantik, sihat dan bertenaga jer.....

Anda bila lagi?

Jom dapatkan supplement shaklee sekarang.

Sebarang pertanyaan dan order boleh hubungi Alynn di talian di bawah ni..



Wednesday, 14 May 2014

WW : WORDLESS WEDNESDAY # 4

Assalamualaikum wbt semua......

Marilah kita sama-sama bersedekah:

Sedekah Ilmu
Sedekah Duit
Sedekah Barang
Sedekah Senyuman
Sedekah Amal Jariah


Menyesal Minum ESP Shaklee


Assalamualaikum dan salam sejahtera...

Lama benar saya tak update blog ni.. Dah naik sawang dah pun....huhuhuhu

Menyesal betul minum ESP shaklee nih. Tak pasal-pasal aku jadi tak mau makan nasi, berat badan jadi turun. Tumit kaki pun jadi licin jer... Hmmmmm..

Hari ni saya nak share sedikit dengan kawan-kawan apa yang saya rasa 2 3 hari lepas ni.. Ini cerita betul tau..

Sebelum ni saya memang lah makan nasi waktu tengah hari dan waktu malam. Tapi sekarang ni dah 2 hari saya tak makan nasi..uhuhuu..Tapi makanan lain makan lah like biskut dan roti....Kalau tak kebulur lah nant .....kikiki

Nak ceritakan kat sini, sebenarnya saya amalkan ESP shaklee lah.. Bila amalkan ESP 3 kali sehari ni, rasa kenyang selalu dan tak rasa letih. Sebab tu jadi tak nak makan nasii tu.



Bukan tu jer, tumit kaki yang merekah pun dah semakin pulih..licin jer..

Ini lah yang membuatkan saya gembira bila minum ESP ni. Ye lah tak makan nasi dah 2 hari berat badan pun rasa dah kurang sedikit. Serius memang dah kurang.. Siapa tak suka berat badan turun beb!




Ni pun tak mau makan nasi lagi rasa ni.. Dah pukul berapa ni..huhuh..

Nak kata tak lalu tak de selera nak makan bukan, rasa kenyang lagi.. 

Gastrik pun tak datang. Biasa gastrik akan datang kalau saya lewat makan.

Alhamdulillah ....

Kalau kawan-kawan nak cuba ESP boleh sangat lah. Sebab ESP ni memang banyak beri khasiat pada badan kita dan kebaikannya.

Nak order ESP pun boleh jer. Hubungi Alynn di talian di bawah ni yer.
InsyaAllah saya akan beri konsultasi terbaik punya.



Monday, 5 May 2014

Soalan Paling Popular Yang Biasa Ditanya Sebelum Menjadi Ahli Shaklee

Salam semua....

Biasalah manusia ni kan..sebelum buat sesuatu mesti nak kan kepastian dulu kan. Mesti banyak persoalan dan pertanyaan.

Samalah juga kalau seseorang nak masuk jadi ahli shaklee ni. Ramai jugaklah yang bertanya soalan sebelum nak jadi ahli ni. Dan antara soalan yang paling popular mereka bertanyakan pada saya sebelum jadi ahli ni seperti di bawah ni.

Jom kita tengok soalan apa yang mereka tanya. 

10 Soalan Popular Yang Biasa Di Tanya Pelanggan



1 #  Betul Ke Yuran Pendaftaran RM 65 Jer Seumur Hidup?

YESS! BETUL!

Yuran pendaftaran untuk jadi ahli shaklee ni sangatlah murah dan tak masuk akal HANYA RM 65 sahaja untuk seumur hidup (+ RM 10 / RM 20 untuk penghantaran "Member Kit"). 

Hanya sekali seumur hidup dan tiada yuran bulanan dan tahunan. Bila dah daftar jadi ahli, anda layak membeli barangan shaklee pada bila-bila masa yang anda inginkan.

2 #  Kene Isi Banyak Borang ke kalau Nak Daftar?

Contoh Borang keahlian shaklee
Di atas tu contoh borang untuk menjadi ahli. Saya yang akan isikan borang tu. Tapi jarang sangat guna borang tu sebab semuanya guna online jer sekarang ni.

Anda tak perlu susahkan diri untuk isi borang ape-ape. Semuanya saya akan uruskan. Selepas membuat pembayaran, anda hanya perlu memberikan maklumat berikut:


  • Nama penuh anda
  • No IC 
  • Nama Penuh pasangan
  • No IC pasangan
  • Alamat Surat Menyurat
  • Alamat Emel
  • No Telefon


3 # Kalau Jadi Ahli, Berapa Points Nak Kena Maintain?

Pihak Shaklee ni baik tau. Anda tak perlu nak maintainkan points setiap bulan. Nak beli 3 bulan sekali pun takpe sebab keahlian anda tetap aktif seumur hidup.

4 # Nak Beli Barang Kat Mana Nanti?

Anda tak perlu susahkan diri nak pergi ke branch shaklee untuk beli barang. Semuanya online jer sekarang ni. Lepas dah place order, 2-3 hari barang sampai. Biasanya 2-3 hari bekerja.
Senangkan!


5 # Proses Pendaftaran Berapa Lama?

InsyaAllah saya akan buat secepat mungkin dalam masa 24 jam setelah pembayaran di buat. Sebab semua pendaftaran di buat secara online.


6 # Saya Tak Nak Berbisnes Tapi Nak Makan Sendiri Jer, Boleh ker?

Boleh! 
Nak beli makan sendiri takde masalah pun. Setiap ahli tidak diwajibkan untuk buat bisnes pun. Tapi kalau nak buat bisnes lagi bagus sebab boleh jana pendapatan bulanan. :)


7 # Kalau Saya Jadi Ahli Shaklee, Apa Saya Akan Dapat?

Banyak kelebihan jadi ahli shaklee ni. 

Pertama dapat beli barangan shaklee dengan harga ahli yang jauh lebih murah dan jimat.

Kedua, kalau beli banyak dan cukup points anda akan dapat "cashback" dari shaklee bulan seterusnya.

Kalau nak tau lebih lanjut, boleh rujuk entry saya kelebihan jadi ahli shaklee.


8 # Kalau Saya Nak Berbisnes Tapi Saya Tak Pandai dan Malu, Macam Mana?

Alhamdulillah. Tahniah! 
Anda ada keinginan untuk buat bisnes dan anda sangat bijak mmbuat pilihan.



InsyaAllah, saya akan bantu anda sedaya upaya untuk pastikan anda berjaya 100% dalam bisnes online dalam menjana pendapatan sampingan.

Saya juga akan 'add' kan anda ke dalam group bisnes shaklee iReach dan Group Creams yang sangat hebat.
Mereka juga akan membantu anda jika ada sebarang masalah.


9 # Bila Saya Boleh Start Beli Produk Shaklee?

Kalau anda nak jimatkan kos pengantaran, anda boleh mula membeli produk shaklee bersama dengan pendaftaran.

Kalau nak berbisnes pula, selepas pendaftaran di buat, anda dah boleh iklankan barangan shaklee.

" Lagi Cepat Lagi Bagus Lagi Ummpph "


10 # Kalau Saya Nak Daftar Sendiri Di Branch Shaklee Boleh Ker?

Boleh takde masalah kalau nak daftar di branch shaklee.

Cuma di ruangan " penaja / sponsor " tu, anda masukkan ID saya 1092346 ( Nama : Azlinda Mustofa ). Untuk memudahkan proses pendaftaran ahli.

Setelah selesai pendaftaran, cepat-cepat hubungi saya di talian 012-9464947 supaya saya boleh emelkan kepada anda eBook cara makan vitamin, pantang larang vitamin, tips-tips masker dan eBook Cara Jana 5 angka dengan Shaklee.


Sebarang pertanyaan mengenai shaklee boleh hubungi Alynn di talian di bawah ni yer..




Sunday, 4 May 2014

MEALSHAKE Hebat Untuk Si Manja Anda

Salam mesra buat semua... :-)

Setiap bulan mesti shaklee ada buat promosi.
Bulan Mei ni promosi MEAL SHAKE tau...

BUY 6 FREE 1.....MACAM BIASA...

Kepada ibu bapa di luar sana tu yang selalu sangat bagi si manjanya MEAL SHAKE ni, haaaa....time ni lah nak beli 6 trus Meal shake ni...
Dapat PERCUMA lagi 1 TIN tau..

Banyak kelebihan MEAL SHAKE ni.
Antaranya lah :

- Sebagai MULTIVITAMIN YANG HEBAT Untuk si manja anda.

- Elakkan SEMBELIT.

- Tambahkan SELERA MAKAN Si manja anda

- Tambahkan BERAT BADAN anak anda

- Kalau di serang selsema tu, bila minum Meal shake ni cepat baik tau..

Tunggu apa lagi wahai ibu sekalian...hehehh..

Bulan Mei jer Promosi Mealshake yer.

Dapatkan MEAL SHAKE SHAKLEE anak anda Sekarang!

Untuk dapatkan Meal shake ni, bolehlah menghubungi Alynn di talian seperti di bawah ni.

ALYNN MUSTOFA

SMS / WHATSAPP : 012-9464947

ID SHAKLEE : 1092346

Saturday, 26 April 2014

Daftarlah Ahli Shaklee Bersama Kami Grup iReach

Assalamualaikummm.....

ALHAMDULILLAH.....Syukur pada MU YA ALLAH...

Kenapa?

Kerana saya dah pun jadi ahli shaklee yang berdaftar dan berada dalam grup hebat iaitu Grup iReach yang dinaungi oleh Master Lyna dan Master Zainul. 

Dan grup ini sangat Mantap ! Hebat ! Marbeles !




Master Zainul dan Master Lyna adalah sumber inspirasi saya sebenarnya.


Mereka ini sangat hebat ! Orang hebat dalam grup iReach tau...

Alynn pun nak berjaya macam ni suatu hari annti..InsyaAllah..

Anda nak juga? Boleh....Jom ikut dan join and daftar ahli bersama saya dan grup iReach ni.


Kenapa saya Bertuah dan Bersyukur?

Kita hidup ni mestilah kena bersyukur kepada Allah swt..kan...

ok.

Saya bersyukur kerana  pilih jalan yang betul untuk masa depan saya dalam shaklee ni.

Mereka bukan sahaja memberikan bimbingan dan tunjuk ajar yang sepenuhnya tanpa henti dan tanpa jemu.

Mereka juga selalu kongsikan kisah-kisah kejayaan mereka buat inspirasi saya dan grup iReach yang lain.

Saya bersyukur kerana ramai dalam grup iReach memberi sokongan dan semangat supaya kita terus dan terus berjaya.

Nasib baik lah adanya pakar-pakar online dalam grup ini, sebarang masalah mudah dan cepat di selesaikan. 

Grup iReach ni juga selalu buat online dan offline coaching serta mempunyai kumpulan sokongan seperti Facebook, Whatsapp dan juga portal khas untuk grup IReach ni.


Sooo.......

Kesimpulannya di sini, Jadi lah dan DAFTARLAH AHLI SHAKLEE BERSAMA SAYA DAN GRUP iREACH.

Banyak kelebihannya menanti anda.


Nak daftar senang aje.

Hanya call/ sms/ whatsapp di nombor di bawah dan saya akan uruskan segalanya untuk anda.


PENGEDAR SAH SAHKLEE



ID SHAKLEE :1092346



Friday, 25 April 2014

Alisin Membuatkan Garlic Menjadi Istimewa

Salam 1 Malaysia semua..

Sebelum ni saya dah ceritakan mengenai hebatnya garlic dan bawang putih kan.

So, hari ni nak kongsikan bagaimana Alisin boleh membuatkan Garlic ni istimewa dari yng lain.

Sebenarnya, Alisin ni tidak terdapat dalam bawang putih biasa tetapi ia terjadi dan terhasil apabila bawang putih itu dipotong halus atau dihiris dan dihancurkan. 
Ianya terdapat pada Garlic shaklee. Sebab itu Garlic Shaklee istimewa.

Bawang putih secara semulajadinya membantu melegakan batuk, selsema dan membantu peredaran darah yang baik.


Apa yang Hebatnya Garlic Shaklee ni?



Kelebihannya :

Ia diperbuat daripada bawang putih jenis premium dan di tanam secara organik serta 100% bebas dari penggunaan racun perosak.

Pembuatan Garlic Complex shaklee ni diakukan pada suhu terkawal iaitu suhu bilik tanpa haba semata-mata bagi nak mengekalkan pengaktifan Alisin pada tahap 100%.

( Ingat ye..Tidak semua garlic yang dijual di pasaran mempunyai Alisin aktif 100% tau..)


Kegunaan Alicin Pada Garlic Untuk Kesihatan Kita


  • Bersifat antibiotik dan antibakteria semulajadi
  • Bantu rawat jangkitan kulit seperti kaki makan air / kulat air

  • Bantu merawat asma
  • Berfungsi sebagai antioksidan
  • Mengurangkan pemendapan atesklerosis dan lemak
  • Menormalkan keseimbangan lipoprotein
  • Mengandungi anti-darah beku dan anti-radang
  • Menurunkan tekanan darah




Dapatkan Garlic anda sekarang!



Nak Order?

Boleh hubungi Alynn di talian yang tertera di sebeahni yer...
Setiap pembelian akan mendapat konsultasi secara percuma.












Thursday, 24 April 2014

Tips Mendidik Anak (Bahagian 2)

Salam semua salam 1 Malaysia...

Sebelum ni Alynn dah kongsikan Tips Mendidik Anak (bahagian 1). Sekarang ni Alynn nak sambung lagi Tips Mendidik Anak.



10 Tips Mendidik Anak

Sambungan...

11.  Cuba sediakan hadiah harijadi yang unik walaupun murah kepada anak anda. Ini akan mengingatkan kepada keunikan dan belajar menghargainya. Dengan ini anak anda akan belajar menghargai orang lain.


12.  Jangan biarkan anak anda tidur tanpa ciuman seorang ayah atau ibu.


13.   Dengarlah mimpi ngeri anak anda kerana mimpi itu adalah realiti bagi dunia mereka.


14.  Hargai barang kesanyangan anak anda. Minta izin mereka dulu sebelum membuangnya. Mereka akan blajar juga menghargai barang kesayangan anda.


15.  Luangkan masa bersama-sama anak diluar rumah. Peganglah erat tangannya. 


16.  Terimalah bahawa kadang-kadang anda bukanlah ibubapa yang sempurna. Ini akan mengurangkan stress menjadi ibubapa.


17.  Elakkan beban atau masalah pejabat di bawa ke rumah.


18.  Ajarlah kepada mereka tentang didikan agama dan ajaran yang baik-baik.




19.  Dengarlah tangisan anak anda ketika mereka resah kerana ini mungkin cara untuk mereka ambil perhatian mereka. Suatu hari nanti kita pula yang menangis untuk mendapat perhatian anak-anak kita.


20.  Ingatlah dan fikirlah bahawa anak-anak kita juga mempunyai perasaan sama macam kita.


Dah baca semuanya?

InsyaAllah sama-sama kita amalkan tips ni untuk mendidik anak kita.



Garlic Sebagai Pencuci Darah dan Meneutralkan Toksik

Salam sejahtera semua dan Salam 1 Dunia...

Kenal Garlic? Bawang putih kenal? 
Ia SAMA tapi TAK SERUPA..heheeh...



Bawang putih ni memang banyak kegunaannya lah.

Masa dulu-dulu, orang-orang Babilon ni menggunakan bawang putih sebagai ubat tradisional. Mereka menggunakan bawang putih ni untuk pelbagai tujuan. 

Antaranya adalah termasuk jangkitan saluran pernafasan, masalah kulit, jangitan parasit, sebagai antibiotik dan antimikrob.

Bukan tu jer, kajian saintifik juga telah berjaya mengkaji bahawa bawang putih ni boleh menyucikan darah, meneutralkan hasil toksik logam berat dalam badan kita terutamanya merkuri dan kadmium.  

Penggunaan bawang butih juga digunakan dalam rawatan hipoglisemia, gangguan usus dan masalah kesihatan badan.


Secara tak langsungnya, khasiat bawang putih biasa ini terdapat di dalam Garlic Shaklee. Jadi Garlic juga mampu bertindak seperti bawang putih dan malah bertindak lebih hebat dan istimewa lagi keberkesanannya..

Tunggu kemunculan kehebatan Garlic shaklee di next entry yaa..

Untuk sebarang pertanyaan dan untuk mendapatkan Garic Shaklee ni, 
boleh hubungi Alynn di talian di bawah ni yer..




Wednesday, 23 April 2014

Tips Mendidik Anak

Assalamualaikum.....Salam 1 Dunia...

Nak mendidik anak pada zaman sekarang ni bukanlah mudah seperti yang disangkakan dan digambarkan. Zaman yang penuh dengan segala teknologi. Semuanya sangat sibuk.

Allahuakbar.....Mampukah kita semua untuk membimbing anak-anak kita ke arah yang lebih baik dan terpuji. Wallahuaalam....

Sama-sama lah kita mendidik anak dengan baik dan menjadi ibu mithali...InsyaAllah...Amin..

Mendidik anak ni perlu ada strategi supaya anak menjadi orang yang berguna dan tidak terpesong atau tersalah memilih jalan apabila dah besar nanti.

Di sini ada sedikit tips cara mendidik anak. Semoga boleh dikongsi dan diamalkan bersama.



10 Tips Mendidik Anak

1.  Panggillah nama anak anda dengan nama yang betul supaya ada maksudnya.

2.  Peluklah anak anda setiap hari sekerap yang mungkin kerana ini akan membantu meningkatan IQ anak anda.



3.  Pandanglah anak anda tepat ke dalam mata dengan penh kasih sayang.

4.  Berikan pelukan, ciuman, pujian sekiranya anak anda berjaya melakukan sesuatu kebaikan. Itulah tanda kita menghargai mereka.


5.  Jangan mengharapkan anak anda yang masih kanak-kanak melakukan perkara kebaikan secara berterusan kerana mereka masih dalam proses perkembangan.

6.  Tunjukkan anak anda bagaimana cara untuk menenangkan diri. Mereka mudah meniru.

7.  Jadikan keluarga adalah yang pertama dari segala hal.

8.  Janganlah mengeluh dalam mendidik anak kerana anak akan fikir dia adalah beban untuk kita.

9.  Selalulah mendengar cerita anak anda kerana tidak ada lagi cerita itu di masa akan datang.

10.  Tenangkan anak anda setiap kali mereka memerlukannya.


Cukuplah dulu 10 tips mendidik anak buat kali ni yer..
Nanti ada masa, saya tambah lagi 10 tips cara mendidik anak...

Tungguuuuuuu entry seterusnya ya...