Monday, 31 March 2014

ESP Shaklee Membantu Menghilangkan Strechmark

Assalamualaikum....

Sekejap jer masa berlalu.. Hari ni dah last untuk bulan March. Last juga untuk promosi ESP shaklee.. Siapa yang dah beli 6 tu dapat free 1... Untungkan!
Siapa yang tak beli tu boleh lagi order hari ni tau..heheheh...

Sebut pasal ESP ni.. Nak cerita kawan saya ni.. Namanya Siti Sarah..(bukan Siti Sarah penyanyi tu erk...:-)) ... Masa mengandung memang dia makan ESP,  OSTEMATRIX DAN PERFORMANCE DRINK..

Sekali gus boleh jadi testimoni ni tau..ehhehe

OK...nak cerita pengalaman Sarah erk..
Baru je kelmarin dia ceritakan pada saya..

UNTUK APE MINUM ESP ??
**************************

-> Untuk KUATKAN TENAGA dan nak HILANGKAN MORNING SICKNESS.. Sebab kawan saya ni teruk sangat alahan. Bila dia minum habis 3 canister ni memang rasa bertenaga dan bersemangat, alahan semua tu dah takde nak berbanding dengan pregnant anak pertama.

-> Anak yang dilahirkan tu memang putih berkulit cerah..comel.jer...

-> Nak tau strechmark pun berkurangan tau..

-> Juga untuk menguatkan rahim ibu.  ..

UNTUK APE PULA MAKAN OSTEMATRIX  ??
****************************************

-> Dia selalu sakit pinggang dan lenguh beakang. Tapi setelah makan OSTEMATRIX, PINGGANG DAH TAK SAKIT PUN SEMASA MENGANDUNG.. BELAKANG PUN TAK SAKIT DAN LENGUH.

-> Selepas bersalin pula, memang tak pernah mengalami masalah sembelit. Tiada lenguh-lenguh badan.

UNTUK APE MINUM PERFORMANCE DRINK  ??
**************************************

->  Untuk menguatkan tenaga dan memberi tenaga yang berpanjangan. Rasanya yang sangat sedap.

->  Membantu dehidrasi dalam badan.

Alhamdulillah.... Katanya bersalin kali ini tak rasa sakit pun berbanding dengan anak pertama.. Sedangkan beza anak pertama adalah 6 tahun.." Ini semua sebab aku makan shaklee kot.. Aku bersalin pun senang je..mujur lah..." kata Sarah.

Haaa..lega rasa bila ada kawan cakap macam tu. Alynn turut happy dengar tu semua.. Baby boy dia sangat comel... Hidung memang mancung...heheheh..
TAHNIAH My prenzz....

Ni lah baby boy Sarah..Kawan Alynn.. Comel kann..

Kepada yang diluar sana yang ingin mencuba produk shaklee ni, bolehlah menghubungi Alynn di talian seperti di bawah. Setiap pembelian daripada Alynn akan mendapat konsultasi yang terbaik seumur hidup.

NAMA : ALYNN MUSTOFA
SMS/ WHATSAPP : 012-9464947
FACEBOOK : Mummy Vitaminchat
ID SHAKLEE.:1092346

Sunday, 30 March 2014

Tips Kurus 2

Assalamualaikum...

Hari ni nak bagi Tips Kurus bahagian dua... heheheh...
Sebelum ni Alynn dah cerita Tips Kurus bahagian 1 kan..

So, hari ni Alynn nak sambung Tip Kurus yang kedua..,

# TIPS KURUS 2 #

~>  Air Sejuk

Bila kita minum air sejuk, maka badan kita akan menerima air sejuk..
Sedangkan badan kita panas-panas suam kan...
Jadi kalori dalam badan kita akan bekerja keras untuk memprosses air sejuk tadi sehingga suhu air itu menjadi sama dengan suhu badan kita..

Haaa....bila kalori bekerja keras maka hilanglah kalori dalam badan kita...

Kalau kalori hilang lemak tiada... Lemak tiada Kurus adaaaa...

yeahhh....

~> Set Kurus Shaklee

Set kurus pun kena amalkan juga tau baru lah makin cepat proses pembuangan lemak.


Itu lah Tips Kurus untuk hari ni..

Tunggu kan Tips kurus yang akan datang!


NOTE : DAPATKAN SET KURUS SHAKLEE ANDA SEKARANG!
             ALFALFA, LECITHIN, OMEGA GUARD, HERB LAX DAN ESP SOY PROTEIN.


Sebarang pertanyaan boleh hubungu Alynn di talian di bawah.


NAMA                     : ALYNN MUSTOFA
SMS/WHATSAPP :012-9464947
FACEBOOK            : Mummy Vitaminchat
EMAIL                    : alynnmueez@gmail.com
ID SHAKLEE          : 1092346

Saturday, 29 March 2014

ESP Shaklee Membantu Untuk Kesuburan

Salam semua...



Kalau sebelum ni Alynn dah cerita tentang SET KESUBURAN untuk pasangan suami isteri inginkan cahaya mata kan.

Hari ini Alynn nak kongsi sikit berkenaan dengan ESP (Soy Protein Isolated Powder).

ESP juga membantu dalam masalah kesuburan.

Mari kita tengok bagaimana ESP Shaklee boleh membantu dalam kesuburan ni.


  • ESP ni mempunyai isoflavones di mana fungsinya sama untuk merangsang kehamilan
  • ESP shaklee ni adalah semulajadi. So, pemprosesan juga tidak melibatkan alkohol seperti pemprosesan soya lain. ESP ni di proses menggunakan air untuk mengekalkan isoflavones tu.
  • Isoflavones ni bertindak seperti clomid (bahan untuk merangsang kesuburan) juga iaitu menghalang hormon estrogen. Apabila hormon ini terhalang, badan ditipu untuk menghasilkan hormon FSH (Follicle Stimulating Hormone) yang merupakan perangsang bagi folikel. Seterusnya menghasilkan lebih lagi hormon estrogen yang akan merangsang hormon LH (Luteinizing Hormone) yang merangsang ovulasi.


Selain itu juga, ESP ni berfungsi untuk memperbaiki sel-sel badan dan mempunyai 9 asid amino. ESP kaya dengan protein. Banyak lagi kegunaan ESP shaklee ni tau, bukan untuk kesuburan aje..

Tengok ni...Banyakkan!



Kepada anda yang inginkan ESP sebagai kesuburan dan sebagainya, boleh dapatkan melalui Alynn di talian seperti di bawah ni.

Selamat mencuba ESP yang sangat lazat!




Friday, 28 March 2014

Apa Kata Mereka Tentang Set Buasir Shaklee

Assalamualaikum....

Entahlah tetiba sehari dua ni rasa nak tulis masalah buasir jer..Bukan ape nak share dan nak nolong teman-teman yang ada masalah buasir ni. Ada yang tak tau cara nak buat macam mana kan..Last-last biar cam tu jer....
Bahaya tau kalauu tak cegah..

Mari kita tengok apa kata mereka yang dah guna SET BUASIR SHAKLEE ni..

Jom Terjah dan Baca... :)


Testimoni 1.



Testimoni 2


 Testimoni 3


 Testimoni 4


 Testimoni 5


Testimoni 6



CEGAH SEMBELIT CEGAH BUASIR @

Dapatkan SET BH BUASIR anda sekarang !


Hubungi Alynn di talian seperti di bawah.



Thursday, 27 March 2014

Set Buasir Shaklee Dan Rawatan Semulajadi

Salam semua....

2 hari lepas Alynn ada share berkenaan dengan Jenis-jenis dan punca buasir kan.
So, hari ni nak sambung plak Rawatan dan Pencegahan Buasir.
Mari kita tengok ape perlu buat dalam situasi begini.

Setiap masalah pasti ada pencegahan dan rawatannya kan.


Antara pencegahan Buasir boleh dilakukan dengan cara:

1. Jika pekerjaan anda sentiasa duduk, ambil masa untuk bangun dan berjalan-jalan sekejap. Dalam 5-6 minit pun dah cukup dah.

2. Bergerak-gerak diatas kerusi bagi melancarkan darah dan tidak memberi tekanan kepada rektum.

3. Hembus nafas keluar semasa mengangkat benda berat. Jangan tahan nafas.

4. Jangan meneran semasa membuang air besar.

5. Dapatkan rawatan awl untuk batuk, cirit-birit dan sembelit. Ini kerana masalah buasir akan timbul setelah masalah ini berpanjangan.


Rawatan Buasir

1. # Manjakani



Asah atau tumbuk manjakani dan sapukan serbuk tadi ke kawasan sakit untuk mengecutkan buasir.

2. # Air Suam

Cuci bahagian rektum dengan air suam setelah selesai membuang.


3. # Minum Air Masak

Minum air masak sekurang-kurangnya 2-3 liter sehari.


4. # Makanan seimbang

Banyakkan makan makanan yang tinggi serat, bijiran, buah-buahan dan syur-sayuran.

5. # Makanan Pedas



Elakkan makanan pedas yang boleh menyebabkan buasir dan gangguan masalah usus.

6. # SET BUASIR Shaklee 



Set ini membantu melembutkan najis, mengecutkan bengkak dan menyembuhkan luka dalaman dan luaran.

  • OMEGA GUARD - Mengecutkan buasir dan otot dalaman usus yang membengkak.
  • OSTEMATRIX - Melancarkan proses membuang air besar dan mengelakkan sembelit.
  • ZINC COMPLEX - Memulihkan luka dalaman dan luaran dengan cepat.

CEGAH BUASIR ANDA SEKARANG SEBELUM TERLAMBAT!


Kepada anda yang berminat dengan SET BUASIR boleh hubungi Alynn.




Wednesday, 26 March 2014

Wordless Wednesday # 1

Set Resdung Shaklee Di Hati Mereka

Salam semua...

Masalah resdung ni bukan jer orang dewasa jer boleh alami..kanak-kanak pun ada yang resdung gak. Alynn sendiri pun resdung gak. Boleh baca kisah Alynn ni di entry Set Resdung Terbaik Untukku.

Sekarang ni nak share apa kata mereka yang telah menggunakan Set Resdung Shaklee ni..


Testimoni Orang Pertama.



Testimoni Orang Kedua



Testimoni Orang Ketiga



Testimoni Orang Keempat



Testimoni Orang Kelima




Apa pula kata anda??

Anda ada resdung tahap biasa ke sederhana ke kronik ke?

Semuanya boleh diatasi dengan Set Resdung Shaklee.

Alynn dah gunakannya. Anda bila lagi?


Dapatkan Set Resdung anda Sekarang !

Boleh dapatkannya melalui Alynn di talian di bawah.
Terima kasih.



Tuesday, 25 March 2014

Kenali Jenis, Tanda Dan Punca Buasir


Ramai yang mengambil remeh tentang masalah buasir ni. Sedangkan kalau tidak di rawat ia semakin bahaya.



Apa itu Buasir?

Buasir atau hemoroid adalah pembekakan pada vena yang terletak di bahagian rektum dan dubur. Apabila vena ini membonjol keluar, menyebabkan membran membengkak dan merasa sakit, pedih, gatal dan berdarah.

Buasir ini terjadi disebabkan oleh tekanan dalam darah terlalu tinggi menyebabkan dinding vena "memberi" dan menonjol keluar.
Kadang kala ia boleh pecah sewaktu meneran membuang air besar.



Jenis-jenis Buasir


Ada 2 jenis buasir ni:

1.  Buasir Dalaman

  • Pesakit tidak akan merasa gatal dan sakit kerana ia terletak jauh di dalam rektum.
  • Tidak merbahaya tetapi jika pesakit meneran akan menyebabkan kecederaan berlaku dan berdarah.
  • Titisan darah akan terlihat di mangkuk tandas/tisu

2.  Buasir Luaran
  • Jenis ini aka merasa sakit, gatal, pedih di dubur. Jika benjolan ini tersepit akan menyebabkan pengaliran darah terhenti dan menyebabkan darah beku. Inilah punca kesakitan pesakit buasir.
  • Boleh terjadi berulang kali

Siapakah yang tergolong dalam golongan berisiko ni?

  • Sejarah keluarga / keturunan
  • Batuk berterusan
  • Mengandung
  • Kebiasaan meneran semasa membuang air besar

Apakah punca-punca Buasir?

  • Sembelit
  • Duduk terlalu lama
  • Batuk berterusan / batuk kering
  • Melakukan seks melalui dubur
  • Mencangkung terlalu lama
  • Mengangkat benda berat
  • Meneran semasa membuang air besar

Tanda-tanda Buasir?


Antaranya:
  • Lebihan daging / ketulan di bahagian dubur
  • Berdarah selepas membuang air besar
  • Sakit semasa meneran
  • Sakit dan pedih selepas membuang

Bagaimana pula untuk mencegah buasir ni dan rawatan buasir ni?

Haaa...tunggu next entry Alynn cerita plak yer....Sebab masa telah mencemburui ku...

Stay tuned!




@ CEGAH SEMBELIT CEGAH BUASIR @


Monday, 24 March 2014

Pengalaman Menjaga Anak Premature

Assalamualaikum wbt...


Tetiba jer rasa teringat masa menjaga anak Alynn (Danish) yang seorang baby premature. Alynn bersalin masa tu 7 bulan. Masih segar lagi dalam ingatan Pengalaman mencabar melahirkan puteraku.


Danish berada di hospital hampir 2 bulan untuk rawatan premature. Alynn pun sama la tinggal kat wad bersama anak. Selepas Dahish lahir, 4 hari tak dapat tengok anak sebab masa tu keadaan masih dalam pantauan doktor..Tapi masih gagahkan diri ke wad selepas hari ke 4 sebab nak tengok putera kesayangku nih.

Balik umah masa berat danish 1.78 kg. Kecil kan..
Masa kat umah tu memang rumit la nak jaga baby premature ni.

Apa yang tak boleh untuk baby premature ni?

Satu, 

Tak boleh pasang kipas sebab takut habuk. Sehinggakan papa dia g beli aircond nih sebab risau takut habuk. Masa ni baby premature paru-paru dia tak matang lagi.Memang jaga hati2 lah. Yela anak pertama kan..hehehe..


Dua, 

Mandikan sekali sehari sahaja sehingga anak mencapai 2.5 kg. Nak cite time ni memang susah sikit la mandikan Danish sebab sangat kecil kan. Alynn mandikan atas tilam cam gitu jer. Lap-lap badan dengan kapas jer. (ikut cara doktor la..)heheh..

Tiga,

Jauhi dari terkena angin yang kuat bimbang tersumbat hidung. Sayakan selalu naik boat. area pulau angin kuat.huuuhhuuhu


Empat,

Tidak boleh berada di kawasan orang yang ramai sebab kebarangkalian bbay premature cepat biru dan kejang. Saya memang tak keluar rumah lah sehingga berat Danish 3 kg lebih.

Kalau pergi klinik pun, doktor akan panggil saya dan anak masuk terus dalam bilik seba kat luarkan ramai orang. Special gitu terus masuk dalam bilik..kikiki


Kelima,

Sebelum pegang Danish ni,WAJIB basuh tangan dengan sabun dan pakai antiseptic tu. Sebab baby Prematured senang mendapat jangkitan.

Herm tu jah kot yang Alynn rasa macam rumit sikit nak jaga baby Premature ni.  

Itulah pengalaman Alynn menjaga Danish yang seorang baby premature.
Orang lain saya tak tau macam mana penjagaannya..mungkin lebih baik lagi ari saya kan.

Boleh kongsikan di sini bersama.

Walaupun Danish lahir premature tapi saya bersyukur sebab dia sihat . Alhamdulillah sekarang Danish dah sihat walafiat dan berumur 2 tahun berat 14 kg.





Sunday, 23 March 2014

Khasiat Garlic Shaklee Kepada Kesihatan


Salam semua....





Pernah dengar tak Garlic? Bawang putih pernah dengarkan...haaa...Garlic ni sama la bawang putih gak.

Bawang putih ni kita ingat boleh masukkan dalam masakan jer kan...tapi rupanya sangat banyak kebaikan bawang putih ni kalau diamalkan dan dimakan.

Tak leh makan bawang putih? Tak sedap? Pedas?

Hermm..sama laaa....Alyn pun kalau telan camtu memang tak leh nak telan...Tapi kalau dalam bentuk tablet boleh la telan...kan...heheheh


Produk shaklee juga mempunyai bawang putih sebab ia tahu bawang putih sangat berkhasiat pada badan kita ni...Tapi bukan dalam bentuk bawang putih la....


Jengg..jeng....jengg...





Garlic Shaklee adalah terdiri dari bawang putih dalam bentuk tablet. Botol yang sangat cute, kecil, senang dibawa dah harga semua orang mampu miliki.

Lagi pula Garlic shaklee lebih berkhasiat lagi daripada bawang putih.

Kenapa? Sebab Garlic mempunyai Alissin dimana bawang putih tidak terdapat Alissin. Alissin hanya akan dihasilkan apabila bawang putih dihiris atau dihancurkan.


Mari kita tengok apa khasiat Garlic ni..


Khasiat Garlic Shaklee Kepada Kesihatan


1.  Meningkatkan tahap sistem penghadaman, fungsi jantung yang baik kerana mengandungi ekstrak spearmint.



2.  Merupakan Antibiotik semulajadi yang selamat dan sangat bagus untuk pertingkatkan sistem imun badan supaya boleh menghalang sakit berjangkit seperti selesema, kulat, kuman, virus dan yis candida.


3.  Membantu atasi masalah alergi dengan meningkatkan keimunan terhadap penyakit alergi seperti hidung yang sensitive, sinus, alergi, asthma, selesema dan hepatitis.


4.  Meningkatkan dan membantu dalam masalah sistem penghadaman seperti kembung perut, senak perut, ulser gastrik dan ketidakhadaman.


5.  Menstabilkan tekanan darah tinggi dengan pengambilan konsisten 2-4 biji tablet Garlic sehari selepas makan. Garlic dapat mengeluarkan raksa, plumbum, kadmium yang merupakan logam toksik dalam tubuh dengan pantas. Logam toksik ini antara penyebab tekanan darah tinggi meningkat.


6.  Melindungi sel-sel darah dari kemusnahan yang disebabkan kehadiran logam dalam tubuh dan sekaligus menghalang kerosakkan hati oleh bahan kimia yang terkandung dalam tubuh tanpa kita sedari.


7.  Membantu menurunkan paras kolestrol, LDL, trigliserid dan kelikatan darah, mengurangkan bekuan darah, meningkatkan HDL, melindungi jantung dan menghalang strok dan penyakit koronari.


8.  Membantu merawat kanser serta membantu mengurangkan peratusan bahan pencetus kejadian kanser iaitu Nitrosamine. Garlic merupakan anti-oksidan kerana mengadungi sebatian selenium+germanium+acid amino yang melindungi tubuh dari radikal bebas yang merupakan antara penyebab kanser.


9. Mengelakkan Odema iaitu air terkumpul dalam badan terutama pada kaki dan pergelangan kaki.


10. Membantu menangani masalah organ-organ pernafasan tersumbat akibat batuk dan brokitis yang berterusan, sakit kerongkong, selesema dan resdung (sinus).


11. Bagi yang mempunyai Diabetes - Garlic dapat meningkatkan pengeluaran insulin dan meransang hati untuk mengawal gula dalam darah.


12. Mampu melawan bakteria dan smeua jenis jangkitan pada:

      - Kerongkong & Telinga (throat & ear infection)


      - Perut memulas (stomach upset)


      - Cirit-birit (Diarrhea)


      - Bronkitis


      - Luka-luka (infected wounds)


      - Jangkitan yang berulang-ulang seperti telinga, kerongkong, gusi, mulut, dada, sistem air kencing.


    

Sekiranya anda atau ahli keluarga dinasihatkan mengambil ubat antibotik untuk melawan jangkitan penyakit seperti selesema, batuk, cirit-birit dll dan anda berasa khuathir akan kesan sampingan antibiotik untuk kesan jangka masa panjang, cepat-cepatlah ambillah supplement garlic yang antara kebaikkannya merupakan antibiotik 100% semulajadi, tanpa bahan kimia, perasa, gula  dah bahan sintetik yang memberi kesan pada kesihatan.



Cepat dapatkan Garlic anda sekarang!


Sebarang pertanyaan dan kemusykilan boleh hubungi saya di talian yang tertera di bawah ini.


Setiap pembelian daripada saya, konsultasi percuma akan diberikan.





Saturday, 22 March 2014

Tips Kurus

Salam warga blogger dan semua 1 Malaysia...

Alynn tak nak cerita panjang hari ni cuma nak cerita Tips Kurus jer.. Yang mana nak kurus cantik slim tu, boleh la baca ni.. Eh..eh...yang lain pun boleh baca gak...hehehehhe

# TIPS KURUS #

: AIR MASAK  :


@> Selalulah minum air masak yang banyak sekurang-kurangnya 3-4 liter sehari...
Wow! Banyakknya...
Yer! Sebab kalau air banyak dalam badan sistem kumuhan pun lancar dan akan membuang lemak-lemak yang tidak baik tu.. Secara automatiknya badan akan jadi kurus kerana tiada lemak jahat...

 Yeahhhhhh...Alynn pun minum air banyak gak...sebab nak kurus..heheheh


 Note : Kalau nak cepat kurus dan buang lemak boleh cuba makan ALFALFA (sebagai detox), LECITHIN (Buang lemak yang baru masuk), OMEGA GUARD (Buang lemak jahat) dan ESP (Kenyang yang lama dan tahan lapar).


 Ok lah!
 Tak leh lama ni..cauuu dulu lah... Tata...

Set Resdung Shaklee TERBAIKKKK UntukKU

Assalamualaikum...


Ramai yang mengalami masalah resdung even kanak-kanak sekali pun.
Tapi entry nak cerita kisah saya sendiri yang mengamalkan vitamin SET RESDUNG SHAKLEE ni.

Dulu dalam entry 3 Supplement Merawat Resdung, Alynn dah berjanji nak bagitahu hasilnya kan. So, hari ni lah Alynn crite...

Masa mula-mula Alynn guna tu dalam akhir bulan January kalau tak silap lah, sehinggalah sekarang masih menggunakan dan mengamalkannya.
Tu pun tak habis lagi tau.

SET RESDUNG yang Alynn guna ni SR VITA-C PLUS, B COMPLEX DAN ALFALFA COMPLEX. Ni untuk resdung lah.




Kesan Set Resdung Pada Diri Alynn.


Bila guna dalam 2 minggu pertama tu dah rasa la bersin berkurangan.
Lepas tu dalam hampir sebulan la tak silap, rasa gatal-gatal kat muka dah tak gatal. Biasa kalau rambut terurai tu memang rasa gatal nak marah sangat la.Tapi after ambil Set Resdung ni, Alhamdulillah muka dah tak gatal cam dulu dah...

Bersin pun dah jarang sangat la bersin pagi-pagi. Biasa pagi-pagi tu sejuk kan mula lah nak bersin. Buka sekali 2, 7/8 kali plak tu sampai hidung ni jadi "sok sek sok sek" selsema dah...Kena telan plak ubat "simtec" kat farmasi sebab nak hilangkan selsema tu.

Dulu ubat "simtec" sentiasa ada dalam handbag. Sekali beli 5 papan buat stok. hehehe...
Sekarang takde dah. Selsema pun kurang. Kalau rasa macam nak selsema tu, terus telan Vitamin C shaklee jer.

Selamat pun selamat sekarang sebab mengamalkan vitamin semulajadi tanpa dadah dan berkesan plak tu.

Alynn teruk gak la resdung sampai berbau lagi hidung ni. Tapi Syukur lah sekarang bau di hidung pun semakin berkurang dan resdung semakin puih.

Lagi satu, dulu kalau makan seafood je, muka ni rasa gatal-gatal, mata pun gatal, paling teruk bibir bengkak ni jadi macam "Angelina Jolie" dah..seksi kan..hahhaa..
Mujur lah sekarang dah boleh makan seafood dan tak rasa gatal.

Alhamdulillah. Nasib baik jumpa Set Resdung Shaklee. Kalau tak duk telan ubat simtec tu lah. Apa ada dalam tu pun tak tau.

Kalau shaklee ni sudah tentunya daripada bahan semulajadi dan tiada bahan sintetik. Selamat dan Berkesan.

Kalau ade sape-sape yang ade resdung teruk tu, better guna Set Resdung ni lah. Alynn happy sangat dan bersyukur sebab Set Resdung ni berkesan, resdung dah berkurangan.

Kalau nak cuba set resdung boleh hubungi Alynn di talian di bawah ni.





Friday, 21 March 2014

B Complex Boleh Hilangkan Sakit Kepala Dan Stress

Salam blogger dan Salam semua....


Hari ni nak share pengalaman Alynn jer..

Apa korang buat  buat kalau sakit kepala?


Apa korang buat bila stress / tertekan??




Alynn memang selalu gak la sakit kepala ni. Tambah-tambah sekarang cuaca panas kan..Stress tu ada gak cuma jaraaaannng sangat la..

Tapi nak cerita kat sini, sejak kebelakangan ni memang dah jaraaang sangat sakit kepala dan tak stress dah..

Nak tau ape Alynn buat?

jeng..jeng...jeng....

Kesan Penggunaan B Complex pada diri Alynn.


Sejak akhir-akhir ni Alynn jarang sangat dah sakit kepala sebab selalu amalkan vitamin shaklee B Compelx setiap pagi selepas breakfast. Haaa....cuba la nak tau hasil nya...




Dulu sakit kepala je telan panadol actif fast sampai 2 biji. Kadang-kadang ok kadang-kadang ko. hahahhah..

Kadang-kadang biar je sakit kepala tu sebab tak nak makan panadol banyak-banyak takut effect benda lain lak. Takut wehhhhh!

Bila amalkan B COMPLEX ni Alhamdulillah, kejap je sakit kepala hilang dan jarang dah sakit kepala.

Sekarang ni bukan sakit kepala terus makan tapi selalu makan. Tak bahaya tau kalau selalu makan pun sebab tiada bahan sintetik. Halal dan Berkesan!

Sebab B Complex ni membantu mengawal stress dan sakit kepala. Selain tu vitamin B ni juga mempunyai 8 jenis vitamin.

Boleh lah try pada sesiapa yang selalu stress dan sakit kepala tension keje tu yer...

Kalau nak try dan berminat boleh hubungi Alynn di talian di bawah ni.
..Untuk kesihatan yang baik kita kongsi bersama.





Thursday, 20 March 2014

Hamil Lagi Dengan Set Kesuburan Shaklee


Salam 1 Malaysia Salam 1 Dunia...


Tidak ada seorang pun dalam dunia ini yang dah kawin tapi tak nak cahaya mata. Setiap pasangan yang sudah pun berkahwin inginkan cahaya mata. Namun apakah pasangan ini sudah mendapatkannya atau pun masih dan sedang berusaha.

Setiap rezeki cahaya mata adalah ketentuan Ilahi namun kita sebagai manusia haruslah berusaha untuk mendapatkannya. Berusaha demi mencapai keluarga yang sempurna.







Kepada pasangan yang dah berkahwin tetapi belum mendapat cahaya mata bolehlah mengamalkan Set Kesuburan Shaklee. Bukan isteri je tau yang kena amalkannya tetapi suami pn kena amalkan juga.

Ramai yang dah berjaya hamil dengan Set Kesuburan ni. Mari kita tengok Set Kesuburan Shaklee ni dan fungsinya.


Set Kesuburan Shaklee Wanita.

# GLA COMPLEX
  • Gamma Linolenic Asid (GLA) yang terdiri daripada omega 6. 
  • Berfungsi menstabilkan hormon dan menstabilkan kitaran haid yang teratur. Kitaran haid yang teratur memudahkan kita mengenalpasti waktu subur di mana pertusan persenyewaan dapat ditingkatkan.
  • GLA memastikan cecair mukus di dalam serviks mencukupi supaya memudahkan pergerakan sperma ke uterus dan terus ke tiup fallopian.
  • Cecair mukus yang subur membantu sperma untuk hidup di dalam tiub fallopian selama 5 hari. Seterusnya meningkatkan kadar persenyawaan apabila ovulasi berlaku.
  • Mampu meningkatkan kesuburan
  • Mengurangkan PMS (Sindrom pra-haid)


# ALFALFA COMPLEX
  • Di amalkan oleh wanita, terutama mereka yang berasa sakit ketika bersama.
  • Membantu masalah keputihan
  • Membantu dalam masalah period tak teratur, senggugut / sakit pinggang
  • Membantu dalam masalah suami isteri iaitu bertindak sebagai "kacip fatimah"
  • Ada juga pendapat mengatakan yang Alfalfa ni membantu dalam masalah PCOS (Poly-cystic Ovary Syndrome)


Set Kesuburan untuk Lelaki

# VITA-E COMPLEX
  • Di kenali sebagai "vitamin cinta" bagi menaikkan rasa cinta. Rasa semangat untuk terus bersama.
  • Berkhasiat bagi meningkatkan kelelakian dan menyuburkan organ reproduksi lelaki dan juga wanita
  • Meningkatkan kualiti sperma
  • Juga membantu dalam masalah kulit.


# ZINC COMPLEX
  • Zinc amat penting bagi meningkatkan kesihatan lelaki melalui proses pembentukan hormon testosteron.
  • Membantu mengekalkan jumlah air mani
  • Membantu mengekalkan paras testosteron yang bersesuaian
  • Membantu membekalkan tenaga kepada sperma untuk terus sampai ke ovum.
  • Juga mengekalkan keinginan seksual yang tinggi dan mengahsilkan sperma yang sihat.
  • Juga diggunakan untuk kesuburan wanita kerana zinc akan melindungi sperma dan melawan bakteria dalam vagina.



Kepada yang inginkan cahaya mata,
Sudah lama menunggu kehadiran cahaya mata,
Inginkan hamil sekali lagi,

Boleh dapatkan SET KESUBURAN SHAKLEE SEKARANG!

Boleh hubungi Alynn ditalian di bawah ini. 

Sebarang pertanyaan dan inginkan konsultasi percuma boleh contact nombor yang sama .

DAPATKAN SET KESUBURAN ANDA SEKARANG !




Wednesday, 19 March 2014

Rahsia Kulit Gebu Tanpa Perlu Berjumpa Doktor?

Salam semuaaaaa....

Ewah...ewah..ewah...

Kalau nak kulit cantik..nak kulit gebu...nak kulit halus...semuanya kacang ajer...

Mari Alynn ceritakan Rahsia Kulit Gebu Menawan..Tak perlu nak berjumpa dengan doktor.......

Jumpa Alynn  jer...

Jom terjah apa Rahsianya...

##  COLLAGEN POWDER SHAKLEE  ##

        - Boleh melembutkan kulit
        - Menganjalkan kulit
        - Anti penuaan
        - Menggebukan kulit
        - Menghilangkan parut
        - Melembabpkan Kulit
          - Menghilangkan bintik-bintik hitam
          - Memghilangkan eyebag bawah amta

Ada lagi?

Banyak sangat keistimewaannya...Apa kata try dulu baru nampak hasilnya...

Haaa...jangan tak tau plak...Collagen Powder ni boleh di minum dan juga boleh dibuat masker..

Nak cepat gebu putih dan lembap, Minum setiap hari dan masker setiap hari pada waktu malam sebelum nak tidurrr.... Oiiiii lagi cun melecun la nanti...

Cuba lah sekarang!

Dapatkannya sekarang melalui Alynn di talian seperti di bawah.

Seperti biasa konsultasi percuma seumur hidup!

ALYNN MUSTOFA
SMS / WHATSAPP : 012-9464947
EMAIL : alynnmueez@gmail.com
FACEBOOK : Mummy Vitaminchat

Vitamin Shaklee Untuk Kesihatan Lelaki

Salam semua..salam bloggers...


Asyik wanita jer nak cantik kan..Asyik wanita jer nak sihat..
Kaum lelaki macam mana? Diorang pun nak hensem nak sihat macam kaum wanita gak..Tak gitu wahai kaum lelaki kaum adam? hehhehe...

Lelaki pun kadang-kadang ada yang bermasalah juga dengan kesihatan ni. Kalau yang dah sihat walafiat Alhamdulillah..

Untuk lebih sihat dan bertambah sihat amalkan vitamin SET KESIHATAN LELAKI (MEN'S VITAL HEALTH SET).




Lelaki juga tidak terkecuali untuk mengahdapi masalah kesihatan seperti penyakit jantung, stroke, obesiti, diabetes, kelesuan dan keletihan. Ada juga yang mengalami perubahan hormon seawal 30 tahun yang membawa masalah kesihatan dalam hidup mereka seperti:

- mati pucuk
- kurang tenaga
- kurang stamina
- tumbesaran prostat
- kelesuan

Jom kita tengok vitamin apa yang sesuai untuk lelaki demi mendapatkan kesihatan yang baik dan optimum.


#  Omega Guard

  • Membantu mengurangkan risiko sakit jantung
  • Membanttu membakar lemak
  • Membantu fungsi otak
  • Membantu mengurangkan masalah keradangan
  • Membantu fungsi sistem saraf dan mata



#  Vitamin E

  • Melindungi jantung
  • Menghilangkan parut
  • Sebagai anti-penuaan 
  • Memperbaiki arthrithis
  • Antioksidan yang kuat
  • Kelestarian seksual dan tenaga
  • Meningkatkan reproduktif dan kesuburan



#  Zinc Complex

  • Merupakan mineral yang penting untuk fungsi normal sistem pembiakan lelaki
  • Untuk menangani masalah gangguan prostat
  • Kekurangan zink dalam badan lelaki menyebabkan kesuburan lemah, oleh itu zink amat diperlukan dalam badan kerana untuk meningkatkan kesuburan dimana akan meningkatkan jumlah dan motiliti sperma disamping mengurangkan masalah mati pucuk dan masalah tumbesaran prostat.

Secara keseluruhannya, Set Kesihatan Lelaki ini mampu berfungsi untuk memelihara kesihatan prostat, meningkatan kecergasan dan kesihatan badan, membantu memelihara tekanan darah normal, memelihara kesihatan jantung dan mengawal kolesterol yang sihat.

Kepada para lelaki di luar sana boleh lah mencuba SET KESIHATAN LELAKI ni..


Dapatkannya sekarang!

Sebarang pertanyaan dan ingin mendapatkannya, boleh lah menghubungi Alynn di talian yang tertera di bawah ni yer.




Tuesday, 18 March 2014

Tak Perlu Blusher Untuk Pemerah Pipi Just Masker Vitamin C


Salam semua...


Sebelum ni Alynn dah pernah try masker Alfalfa. Rasanya memang bez sangat.. Korang dah cuba ke belum?


Semalam teringin plak rasa nak pakai masker dengan Vitamin C shaklee (Sustained Release Vita C).



Hasil nya? 

Pipiku terasa lembut sangat..licin plak tu...baru sekali pakai..

Rasanya tak sama cam Alfalfa..Tak berangin cuma rasa masam bila kena mulut cikit...hahahha..


Yang masker ni warna sama-samar kuning nak putih sikit warna dia.




4 cara masker nak merahkan pipi tanpa blusher


1.  Ambil sebiji / separuh Vitamin C shaklee

2.  Sediakan 5 sudu besar air masak.

3.  Rendam dan sapu di muka.

4.  Biarkan setengah jam dan bilas dengan air suam.


Yeahhhh....Dah siap..

Lepas ni boleh la cuba yer..Tapi kalau nak cuba kena dapatkan Vitamin C dulu lah..

Betul tak??


Kepada yang ingin mencuba boleh dapatkannya melalui Alynn di talian seperti di bawah.


Seperti biasa, setiap pembelian daripada Alynn akan mendapat EBOOK PERCUMA 15 Tips Masker Shaklee dan konsultasi percuma.


Dapatkan Vitamin C Shaklee anda sekarang !



HUBUNGI : 


ALYNN MUSTOFA

SMS/WHATSAPP : 012-9464947

FACEBOOK : Mummy Vitaminchat

EMAIL : alynnmueez@gmail.com



Monday, 17 March 2014

Kelebihan dan Keistimewaan SR Vitamin C Shaklee

Salam Sejahtera...

Bila kita cakap jer vitamin C ni mesti kita terus teringat dengan Buah Oren / Sunqist kan..

Boleh tak kita makan 7 biji buah oren setiap hari? Haaaa...rasa tak larat kot...
Tapi kalau makan vitamin c (SR Vita C Shaklee) ni, just telan 1 tablet jer, dah sama macam kita makan 7 biji buah oren. So yang mana better..ehhehe..

Kalau Alynn 2 biji sehari ok lagi kalau 7 biji buah sunqist tu malas dah nak makan. Alynn telan je sebiji  vitamin c shaklee. Dah!





Apa kelebihan Vitamin C ni kalau kita makan hari-hari?

Jom terjah tengok!


Kelebihan SR Vita-C Plus

1 #  Mencantikkan kulit

  • Mendapatkan kulit yang cerah, melambatkan penuaan dan menyekat pembentukan pigmentasi.
2 #  Memperbaiki sistem pendarahan
  • Kekurangan vitamin c akan mengakibatkan gusi berdarah, kulit lebam, kulit kering dan kasar.

3 #  Melawan jangkitan kuman

  • Pengambilan Vitamin C yang cukup mampu meninkatkan sistem pertahanan badan.


4 #  Mengawal sistem serangan asma dan alergi

  • Vitamin C mampu membantu menghalang radang pada tisu paru-paru daripada terjadi asma.
  • Bertindak sebagai anti-histamin dan bertindak mengurangkan risiko daripada terkena alergi.

5 #  Mengurangkan serangan sakit jantung
  • Vitamin C akan membantu mengurangkan lemak-lemak dalam darah berkumpul di saluran arteri yang akan menyebabkan serangan jantung

6 #  Batu Hempedu
  • Vitamin C membantu menghalang terjadinya batu hempedu

7 #  Memelihara kesihatan mata
  • Membantu melindungi mata terkena katarak dan gloukoma.

8 #  Mengawal penyakit gout
  • Vitamin boleh mengurangkan asid urik dalam badan

9 #  Mengawal Insomnia
  • Membantu mengawal stress dan penyakit insomnia

10 # Mengekalkan kolesterol sihat
  • Mengelakkan kolesterol dan tekanan darah, mengahlang berlakunya pendarahan hidung, skurvi dan pendarahan serebral.


Tak rugi la kalau makan Vitamin C ni yer sebab banyak sangat kelebihan pada badan kita. 

Mari dapatkan Vitamin C dengan Alynn yer..Sama-sama kita dapatkan kesihatan yang optimum! :)


Boleh hubungi Alynn di talian yang tertera di bawah.