Saturday, 1 March 2014

Kelegaan Senggugut Dengan Shaklee

Haiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii...............

Kembali lagi....Assalamualaikum....


Ada sesiapa yang selalu mengalami masalah SENGGUGUT tak masa nak datang period???

Alhamdulillah setakat ni Alynn tak pernah rasa senggugut lagi bila nak datang bulan...

Apa perasaan korang kalau senggugut datang menyerang ni???
Mesti sakit kan...errrr

Ada masa Form 5 dulu, Alynn tinggal kat asrama sebab nak exam Form 5..Satu Malam tu, ada best friend Alynn yang kena serang senggugut..Nama dia Suriati Sulaiman...

Kesian sangat tengok dia masa tu..Tie sangat sakit sehingga kan dia jatuh guling-guling atas lantai..

 Sakit sakit dia kata...terus dia pegang katil 2 tingkat tu sampai tergoncang katil tu...Ya Allah sedih dan kesian Alynn tengok dia masa tu...

Lastly dia telan panadol jer 3 biji, take time gak la nak hilang sakit tu...



Simpton-simptom yang mengalami senggugut / PMS:


  1. Sakit pinggang
  2. Tegang perut di bahagian ari-ari
  3. Sakit kepala
  4. Rasa loya dan nak muntah
  5. Sakit belakang dll...

Senggugut ni berlaku di sekitar bahagian bawah abdomen perut.


SHAKLEE : SET KELEGAAN SENGGUGUT / PERIOD PAIN / PMS




#  GLA COMPLEX

  • Wanita yang mengalami senggugut tidak dapat menukarkan asid lenolenik (asid lemak yang penting) dengan baik untuk menjadi GLA. Dengan pengambilan GLA akan dapat membantu melegakan simptom senggugut.

  • Ia juga dapat mengurangkan kesensitifan payudara dan mengawal keinginan makan makanan manis.


# OSTEMATRIX

  • Ostematrik kaya dengan Kalsium dan Magnesium.

  • Seseorang yang mengambil kalsium yang mencukupi dapat membantu mengurangkan sakt senggugut.

  • Sebelum haid bermula, paras kalsium dalam badan akan menurun menyebabkan emosi tidak stabil, dan lain-lain simptom. Oleh itu, pengambilan kalsium yang cukup amatlah perlu bagi wanita yang sering senggugut kerana cukupnya kalsium kuranglah simptom senggugut.

  • Wanita yang datang haid juga akan kekurangan Magnesium.


# B COMPLEX

  • Vitamin B Complex juga mengandungi vitamin B5, B6 dan B12 terbukti meghasilkan kesan terbaik ke atas senggugut.

  • Vitamin B5 membantu mengurangkan rasa tertekan dan ianya diperlukan oleh kelenjar adrenal.

  • Vitamin B6 membantu mengurangkan penyimpanan air, menambahkan oksigen kepada organ wanita dan membantu menstabilkan estrogen ke paras normal.

  • Vitamin B6 juga mengurangkan simpton fizikal termasuk kembung perut, pening, kerimasan dan perasan marah.

  • Vitamin B12 membantu meringankan tekanan, menghindarkan anemia dan diperlukan untuk semua fungsi badan.


 #  CARA ORDER  #


Untuk dapatkan produk shaklee ni, boleh hubungi Alynn di talian sms/whatsapp 012-9464947. 

Atau boleh massage di Facebook Mummy Vitaminchat. 

ID shaklee 1092346.



<<<  SIHAT CANTIK DENGAN SHAKLEE  >>>

4 comments:

RDZ Z said...

Alhamdulillah. So far tak pernah kena sungugut ni..nway salam sabtu Alynn!!

Alynn Mueez said...

Alhamdulillah....Masih diberi kesihatan yang baik olehNYA... :)

Alynn Mueez said...
This comment has been removed by the author.
Kesuma Angsana said...

ramai yg kata produk ni bagsu yer !