Wednesday, 5 March 2014

Alfalfa Complex Sembuhkan Jaundis


Pernah dengar tak perkataan Jaundis?

Jaundis ni biasanya berlaku pada bayi yang lepas lahir.


Anak Alynn (Danish Mueez) yang sulung pun pernah kena Jaundis ni..tapi Alhamdulillah 2 hari jer dah sembuh...Risau jugak takut melarat.



Macam mana nak tau bayi tu Jaundis?


Jaundis ni bayi kelihatan kekuning kuningan pada badannya.
  • Boleh dilihat pada bahagian mata putih yang seakan-akan kekuningan
  • Kaki bayi juga kelihatan  pucat dan kekuningan
  • Bayi Jaundis ini juga kerap tidur
  • Kesan yang ketara boleh dilihat apabila menekan jari kita pada bahagian dahi / pipi bayi. (Alynn selalu tengok nurse buat kat baby...hehe)


Sebenarnya Jaundis ni berlaku pada :

1.   Bayi lahir pramatang

2.   Bayi yang mempunyai darah yang berbeza dengan darah ibu

3.   Bayi yang sakit

4.   Bayi yang dilahirkan oleh ibu Diabetes

5.   Bayi yang dilahirkan setelah ibu diberikan ubat pencetus kontraksi (induce) atau pitosin.


TIPS Elakkan Bayi Jaundis


#   Susu Ibu


Ibu memainkan peranan penting ketika ini. Ibu haruslah menyusu anak sekurang-kurangnya 7 kali sehari atau pun lebih.


Penyusuan yang kerap membolehkan anak membuang air kecil dan besar dengan kerap. Ini bagus kerana lebih banyak bilirubin yang dapat dikeluarkan dari tubuh bayi tersebut.


Kolostrum susu ibu juga bertindak sebagai julap yang boleh membantu memproses dan membuang lebihan bilirubin dari badan bayi.



#   Alfalfa Complex Shaklee


Supplement vitamin Alfalfa Complex ini boleh membantu menyembuhkan bayi jaundis.



Alfalfa ni bagus untk kesihatan hati. Ia boleh menguatkan hati ibu dan hati baby. 

Alfalfa ini akan mengalir melalui susu ibu dan seterusnya menguat hati bayi. Hati bayi yang kuat akan musnahkan Bilirubin yang banyak.

Seeloknya di ambil seminggu sebelum melahirkan bayi atau penghujung kehamilan.. Ini untuk mengelakkan bayi Jaundis. 


Ada teman Alyn dalam  group creams yang anaknya mengalami jaundis dan setelah amalkan Alfalfa ni, hasilnya Alhamdulillah...berjaya sembuhkan jaundis.






Kegunaan Lain Alfalfa Complex


Alfalfa ni bukan untuk jaundis jer tau...Boleh juga untuk menurunkan paras kolesterol, menguatkah hati, boleh hilangkan badan yang lesu, merangsangkan penghasilan susu ibu (jaundis kan perlukan penyusuan ibu yang kerap) dan ia bertindak seperti kacip fatimah.

Banyak lagi lah kalau nak cerita kelebihan Alfalfa ni.


Kena makan sendiri baru boleh lihat kesannya..


Apalagi..Order Alfalfa anda sekarang.

Harga semua orang mampu miliki!




HUBUNGI SAYA :

ALYNN MUSTOFA
SMS/WHATSAPP : 012-9464947
PM FACEBOOK : Mummy Vitaminchat
ID SHAKLEE :1092346

3 comments:

Fiza Rahman said...

Banyak kelebihan alfalfa.

❤Kamsiah❤ said...

singgah sini...seronok baca info disini

wantie said...

Banyak info berguna